Nieuws

© Sebastiaan van Mil (met bal) tegen Europees kampioen Szolnok

Sebastiaan van Mil zet internationale carrière voort bij AZC Moscow

Van Mil: “Nederlandse topspelers kunnen nu ook in Nederland hun ambities najagen”

Alphen aan den Rijn - Sebastiaan van Mil - 24 jaar, 1,95 meter lang en een fysiek sterke speler - komt komend seizoen uit voor AZC Moscow uit Alphen aan den Rijn. Hij komt over van het Hongaarse Szentes. De Alphense club maakte gisteren bekend de komende jaren gebruik te maken van de Wild Card voor de Champions League, die het van de Europese Zwembond LEN kreeg aangeboden. De ploeg kan daarmee meedoen bij de laatste 16 van Europa. Hoofdcoach Ron van der Wild van AZC Moscow voegt daarmee gelijk ook de daad bij het woord om in de toekomst samen met andere Nederlandse clubs ambitieuze sporters de kans te willen bieden hun Olympische dromen vanuit Nederland waar te kunnen maken.

“Ik zit boordevol ambities om internationaal het hoogste te kunnen bereiken. In Nederland kon dat eigenlijk nooit. Nu AZC Moscow de komende jaren meedoet bij de beste 16 van Europa in de Champions League en er professionele trainingsfaciliteiten zijn, is het natuurlijk geweldig om in Nederland te kunnen spelen en trainen.”

Sebastiaan van Mil begon al jong (21) aan zijn internationale avontuur. In Spanje speelde hij voor CN Sabadell en CN Rubi. Vorig jaar vertrok hij naar het waterpolo Walhalla Hongarije om daar uit te komen voor Szentes. De boomlange speler begon op 6-jarige leeftijd bij AZ&PC en speelde altijd voor  Amersfoort. “Ik heb veel geleerd van het professionele waterpololeven in Spanje en Hongarije. Dat zijn we in Nederland gewoon niet gewend. Maar het bloed kruipt ook waar het niet gaan kan. Ik hou van Nederland, van onze cultuur. Als je dan een kans krijgt om beide mooie werelden te kunnen combineren, dan is de keuze ook weer niet zo heel moeilijk.”

Ron van der Wild: “begrijp me niet verkeerd, ik heb heel veel waardering voor de jongens die hun ambitie najagen in het buitenland. Robin van Galen heeft gewoon gelijk als hij zegt dat we in Nederland professioneler moeten worden, wil je internationaal weer kunnen aanhaken. Ik zou het echter wel heel gaaf vinden als we dat met z’n allen in Nederland zouden kunnen bieden. In het gesprek met de voorzitter van Waterpolo Federatie Nederland Jack Weber hebben we onlangs die ambitie ook hardop met elkaar uitgesproken. Sebastiaan van Mil is daar het eerste voorbeeld van en ik hoop dat er meer zullen volgen.”

 Comment

 Share this

Banners