Nieuws

FINA: GEEN NIEUWE REGELS VOOR WATERPOLO, WEL MINDER SPELERS PER TEAM OP OS

Tijdens het Waterpolo Congres in Budapest hebben de afgevaardigden de aanbeveling van het Bureau goedgekeurd om alleen de regels te valideren die verband houden met de recente IOC-beslissing om het aantal teams op het Olympische toernooi van vrouwen te verhogen, van acht tot tien. Dit ging gepaard met de vermindering van elke nationale teamsamenstelling (voor mannen en vrouwen), van 13 tot 11 spelers.

De afgevaardigden van het Congres hebben de nodige aanpassingen goedgekeurd in de regels betreffende deze wijziging, die alleen op Olympisch niveau van toepassing zijn.

Na de het Hongaarse rendezvous heeft het Bureau voor eind 2017 de organisatie van een FINA World Water Polo Conference goedgekeurd, om ideeën en voorstellen te bespreken om de oudste  Olympische teamsport op alle vijf continenten te verbeteren. Rekening houdend met het resultaat van deze bijeenkomst en na ontvangst van de bijgewerkte voorstellen van het nieuwe technisch waterpolo-comité dat in Boedapest binnenkort wordt benoemd, zal FINA een buitengewoon congres organiseren om deze wijzigingen tegen eind 2018 te valideren.

Persbericht met dank aan FINA

 Comment

 Share this

Banners