Nieuws

Koploper UZSC verspeelt eerste punten

Eredivisie heren: 27 november 2016

In de top van de heren eredivisie lijkt de strijd om de eerste plaats vooral tussen UZSC en AZC Moscow te gaan. Scheidsrechter in die strijd is vooralsnog ZPB H&L Productions. Stuurden de Barendrechters een paar weken geleden de Alphenaren met nul punten nog naar huis, nu moest UZSC genoegen nemen met 1 punt, nadat Loek Foster in de allerlaatste seconde uit een man meer de gelijkmaker voor de ploeg van de met rood weggestuurde coach Joachim de Ruijsscher.De wedstrijd tussen ZPB H&L Productions en UZSC stond onder leiding van arbiters Zwart en Van Wanrooij. De 14 tegen 11 P’s geven redelijk weer dat de strijd in het water een stevige was. Het wedstrijdverloop zal coach Joachim de Ruijsscher toch ook de nodige hoofdbrekers opleveren voor de aanstaande wedstrijden tegen AZC Moscow. Na de eerste periode leidde de Barendrechtse formatie met 3-1 en na twee periodes was dat verschil via een 5-1 stand met 5-2 nog altijd op de borden.

In de derde periode leek UZSC de wedstrijd toch naar zich toe te trekken, maar via 7-5 en vooral de 8-7, slechts 27 seconden voor tijd, leek ZPB H&L Productions de drie punten in huis te houden. Een uitsluiting 10 seconden voor tijd van Kevin van Baarle en een treffer van Loek Foster in letterlijk de slotseconde betekende echter toch een puntendeling: 8-8.

ZPB H&L Productions – UZSC 8-8 (3-1, 2-1, 0-3, 3-3)
ZPB H&L Productions: Kevin van Baarle 2, Ton van der Velden 2, Oscar Visser, Steven Bloemberg, Maurice Dentro en Jari Krijgsman.
UZSC: Mike van den Brink 2, Joep van den Bersselaar 2, Jesper Aantjes, Yoran Frauenfelder, Bram van den Bersselaar en Loek Foster.

Schuuurman BZC – AZC Moscow

Nummer twee op de ranglijst AZC Moscow profiteerde van het puntenverlies en is UZSC nu tot op een punt genaderd. In Burculo wonnen de Alphenaren met 10-12 van Schuurman BZC. Ook AZC Moscow kwam vooral in de derde periode op stoom en werkte met een 1-5 score de 6-4 achterstand na de tweede periode weg. Vooral linkshander Milos Filipovic was aan Alphense zijde productief. Hij scoorde maarliefst zes keer.

Schuurman BZC - AZC Moscow 10-12 (2-3, 4-1, 1-5, 3-3)
SchuurmanBZC: Jelle Lammers 4, Steijn Lammers 2, Youri Roolvink 2, Yannick van Roessel en Klaas Zwaan.
AZC Moscow: Milos Filipovic 6, Jacoppo Mandolini 3, Andreas Miralis 2, Srdjan Zivanovic.

Het Ravijn – Polar Bears

Het Ravijn won het thuisduel tegen Polar Bears vooral door goed spel in de laatste periode: 8-6. Lange tijd ging ging de wedstrijd gelijk op. Na twee periodes was het “slechts” 3-3 en na de derde 5-5. Bij 7-5 was er het verschil voor het eerst meer dan een doelpunt. Toen het ook nog 8-5 werd was de wedstrijd beslist. Polar Bears scoorde nog wel een keer, wat slechts nog voor de statistieken was: 8-6. Coach Hans van Zeeland liet in de laatste minuut de 17 jarige keeper Jop van As debuteren in de Nijverdalse hoofdmacht. Hetr Ravijn klimt met deze overwinning naar de derde plek. Polar Bears zakt inmiddels naar de tiende plaats.

Het Ravijn - Polar Bears 8-6 (2-1, 1-2, 2-2, 3-1)
Het Ravijn: Lars Gottemaker 4, Sjoerd Kraaijenhof 2, Sander Veltkamp 2. 
Polar Bears: Ruud van der Horst 2,  Tarik Scherrenburg 2,  Guus Wolfswinkel en Noël Höppener. 

Overige resultaten

Widex GZC Donk – ZVVS Donk – ZVVS 20-5 (6-1, 4-1, 6-2, 4-1)
Widex GZC Donk: Quint van de Heuvel 4, Rick Meijer 3, Mick van den Bree 3, Nigel Kombrink 3, Paul Verweij 2, Sander Verspoor 2, Fabian van Niekerk, Luca Groenendijk en Milovan Colic.
ZVVS: Wouter Oomkes 2, Mark Bot 2, Wouter Streefkerk.

De Ham - ZPC Amersfoort 11-15 (1-2, 5-3, 2-6, 3-4)
De Ham: Reinier van 't Veer 4, Floris van 't Veer 2, Jeremy van der Linde 2, Dennis van der Linde, Jesper Menagie en Stephen Gravestein.
ZPC Amersfoort: Jan-Willem Slaghuis 8, Mitchell Budding 3, Matthijs Lucas, Wout Schijvenaars, Dominic van de Bunt en Mark Siewers.

BZC Brandenburg - De Zijl Zwemsport 8-11 (2-0, 1-4, 3-4, 2-1)
BZC Brandenburg: Steven Vervat 2, Ralph Jansen 2, Olaf Bakker 2, Jorrit Yperlaan en Arnold Witteveen.
De Zijl Zwemsport: Bart Turk 3, Thijs Versluis 2, Stan van Ruiten, Sebastiaan Goed, Jasper Haasnoot, Menno Dalmijn, Roeland Spijker en Tom Nederend.

 Comment

 Share this

Banners